Aan tafel in De Groenendijk - Wintam

Beste gasten,

Van harte welkom bij Restaurant De Groenendijk in Wintam, beter gekend als "De Gruune".

Wij verwennen u met overheerlijke vlees-, vis-, en palinggerechten.
Tijdens het wildseizoen serveren wij onze gekende, authentieke wildgerechten.
Wandel hier door onze menukaart
.

Wij wensen jullie alvast een zeer aangename maaltijd.

An & Jef Pauwels

Als suggestie hebben we voor u ...

Voorgerechten

Wildpaté (vanaf begin oktober)

Hoofdgerechten

Wild konijn op grootmoeders wijze met appelmoes en/of pruimen (vanaf begin oktober)

Patrijs op een bedje van savooikool, spekjes en worst met gekookte aardappelen (vanaf begin oktober)

Reserveer uw tafel

Reserveer via de website

Of bel 03 889 06 55

Familietraditie

We schrijven 1920 - overgrootmoeder Mieke start De Groenendijk als café. Het werd veel bezocht door veehandelaars, vissers en jagers. Grootmoeder Wiske introduceerde in 1954 de paling in 't groen als tussendoorgerechtje. Dit werd toen enkel koud met brood geserveerd.
Met een frisse pint erbij, was het een zeer gesmaakt gerecht.

Jef 'senior', beter bekend als 'Jef van De Gruune', voegde later gestoofde en gebakken paling aan de menukaart toe.

In 2008 namen zoon Jef 'junior' en dochter An - als vierde generatie - de zaak over. Het authentieke, gezellige interieur van weleer werd behouden. De gekende scheve plankenvloer van toen, ligt nog altijd scheef.

Op het menu staan vandaag de dag - naast de gesmaakte paling in 't groen en gebakken paling - ook de seizoensgebonden vlees-, vis- en wildgerechten.

Klanten getuigen

Een (h)eerlijke keuken

Rundsvlees

Het rundsvlees is afkomstig van uitsluitend vrouwelijke, Belgische runderen, geslacht onder het Meritus kwaliteitslabel.

Paling

Onze paling is afkomstig uit Frankrijk en heeft een zacht vetgehalte, met een aangename vaste structuur.

Wild

Tijdens het wildseizoen (oktober - januari) kan u genieten van authentieke wildgerechten zoals wild konijn, fazant, patrijs, everzwijn en hert.